VÅRENS TREND ÄR PASTELLFÄRGER OCH GLAMOURSofia och Jessica har besökt Formex och det ger alltid lika mycket inspiration.

En tydlig trend är jordnära toner och pasteller i alla nyanser, finns igen bland sängkläder, kuddar och plädar men också på soffor och mattor. Ytterligare en trend är lyx och glamour.

Till vänster är en inspirationsbild på en bäddning från Artwoods monter, en underbar bädd i många pastelltoner. Färgen på sänggaveln är Linen Sand, vilket matchas snyggt ihop med de vårlika tonerna.

Vem blir inte sugen på en makeover i sitt sovrum när man möts av detta?

.

Till vänster ser du sänggaveln Linen Sand från Artwood, bäddad med vårens trendiga färger och material som går i naturens toner och härliga pasteller som rosa, ljusblå och vårgröna toner. Materialen är sammet och linne. Alla kuddar på bilden kan beställas med de mått du önskar, kontakta oss så hjälper vi dig!

Vi ser att jordnära toner går igen genom hela Formex för våren 2017 och alltfler naturmaterial kommer in i textilierna, linne är fortfarande en uppåtgående trend.

.

Grytunderlägg i olika färger och former, mässing dominerar fortfarande starkt samtidigt som det fylls på allt mer med silver och förnicklad mässing.

Silver och mässing är lika rätt, båda materialen kan blandas precis som man önskar. Mässing för in värme i ditt hem och silver är klassiskt stilrent, du väljer, mixar och matchar precis som du önskar.

Vi uppfattar en lyxig trend där sammet tar allt större plats i hemmen både som soffa, fåtöljer och texilier. De lyxiga materialen silke och viskos kommer hos allt fler leverantörer både bland kuddar, mattor och sängöverkast. En matta med silke eller viskos i ditt vardagsrum ger ett stort statement av: LYX!

Berbermattor och de marrockanska ullmattorna växer sig fortsatt trendiga, vi ser många leverantörer sälja dessa och det är många kopior som tillverkas. Vi uppmanar dig att ha koll på produktionen och vart mattorna har tillverkats, fråga alltid leverantören om de produceras  i länder och fabriker med sjyssta villkor. Lägg hellre lite mer pengar på en matta så du får hög kvalitet och med tillverkning under bra förhållanden för arbetarna samt miljö.

Vi frågar alltid vart tillverkning sker och väljer leverantörer som är certifierade enligt "care & fair" 

Några nya leverantörer och produkter har vi handplockan, ni kommer se flera lanseringar under våren.
Vi har bland annat valt att ta in WASHOLOGI i vårt sortiment - Känns underbart att kunna erbjuda MILJÖMEDVETNA NÄRPRODUCERADE TVÄTTPRODUKTER som dessutom doftar av renaste lyx!

Utöver det kommer ni se lyxiga smycken, doftljus och nya kollektioner med handtvålar och hudlotioner med naturliga ingredienser.

Allt det bästa för dig!

 

 

 

 

 

 

.